Van droom naar werkelijkheid.

Per nu, Maandag 2 October 2023, gaan we voor een nieuwe en creatieve manier om onze droom te realiseren. We gaan de methodiek van verkiezingen , die niet democratisch is, gebruiken om duidelijk te maken dat we nee tegen de politiek zeggen en voor ED en CIA zijn.

De oproep is simpel en eerlijk. Gebruik je kiezerspas om te gaan stemmen. Haal het stembiljet op en maak met het rode potlood een mooi rood hartje erop. Voorzie het van de volgende commentaar:

  • Geen politiek meer. Wij willen The Second Wind.
  • Voorzie het van een code, bestaand uit geboortedatum + eerste letter woonplaats + huisnummer, en maak een foto waarbij duidelijk de kandidaten van de grote partijen ook bijstaan. Dan is duidelijk om welke verkiezingen het gaat.
  • Stuur deze foto naar mail@thesecondwind.org en wij tellen en registreren het.

Het zou mooi zijn om het stembiljet niet in de bus te doen. Er moet dan als de telling van kiezerspas versus stembiljet niet correct is aangifte worden gedaan. De betreffende burgemeester moet dan een uitspraak doen en kan hier mee laten zien hoe serieus hij verkiezingen neemt.

De eerste stap in het proces van verkiezingen is nog wel betrouwbaar. Iedere gerechtigde krijgt een kiezerspas. Die word een op een ook omgewisseld naar een stembiljet. Het zijn de tellingen die niet betrouwbaar zijn. Lokaal tellen vrijwilligers de stemmen wat nog steeds betrouwbaar is maar dan volgt de stap van totalisaties waarbij computers en software gebruikt worden. Die stap is redelijk grijs en te manipuleren. Het is opvallend dat partijen met de meeste funding en mensen dichtbij het vuur er altijd goed uitkomen.

Dat deel van het proces is manipuleerbaar en dus verdacht. Mede daardoor is deze manier waarop wij het voorstellen. Wij kunnen die totalisatie prima zelf doen en aanbieden als de stem van het volk. Die totalisator gaan wij ook geheel transparant maken.

Het gaat om de stem van het volk. Verkiezingen zijn een facade voor een democratisch gepresenteerde oligarchie. Deze moet gewoon verdwijnen. Het is tijd voor gelote burgers die tijdelijk zitting hebben in een assembly.

Op weg naar voor de burgers en door de burgers. Echte democratie.